Sunday 18 April 2010

Ikan bakar Abroath!

Yang ini memang best betul ... ikan Haddock panggang (smoked) .. dipanggang secara tradisional, guna arang kayu .. kitorang pergi beli di Abroath ... memang mengalahkan ikan bakar di Umbai Melaka! Asalnya tak nak beli tapi pak cik Scottish tu pandai sungguh, dia hidang kami free .. lepas tu apa lagi, lunch hari tu ikan bakar dengan air asam .. fuh .. orang kata selera kampung di luar negara he he he! 

1 comment:

  1. smoked haddock. :) kalau sedap tu maknanya diorang pandai smoke. kalau lebih sgt slalunya masin. ada salmon farm dekat tempat keje dlu. best. hari2 boleh pegi tgk. and diorang ada smoke house utk buat smoked salmon. kdg2 mengada2 jugak nak tlg tapi terbatuk2 (sahla tak reti, kan?)

    teringat la makan kipper for breakfast. pelik btul mula2 dlu, last2 rs biasa ajela.

    i miss scotland. sangat berbeza dr England walaupun sama tanah. :)

    ReplyDelete