Friday, 8 January 2010

Mild sweet snowball ...

Ada sesetangahnya memberi nama ondeh-ondeh ... tapi aku di kampung panggilnya kekoh-car sebab bila kekoh (gigit), air nnisan (gula melaka) tubik (keluar). Tapi rasanya nak antarabangsakan kueh ni, jadi aku cadangkan diberi nama mild sweet snowball ... sebab rupanya memang seperti salji dengan rasanya yang lembut dan manis ...
Jadi .. akhir-akhir ni blog ni dah jadi macam blog resepi la pulak ... he he he .. aktif memasak pada wintertime ni ... by the way, okay gak lah boleh mencuba makanan tradisional .. nanti bila dah tamat belajar belum tentu lagi ada masa nak buat eksperimen macam ini!

2 comments: